Certifikacijske sheme trajnostnega turizma

GoodPlace je osrednja institucija za ocenjevanje trajnostnega turizma za destinacije in ponudnike v Sloveniji. Z naborom akreditiranih zunanjih sodelavcev nudimo svetovanje in pomoč v procesu pridobivanja certifikatov, katerih predstavniki smo. Poskrbimo za izvedbo zaključnega ocenjevanja, ki zaradi akreditiranih slovenskih preveriteljev lahko poteka v slovenskem jeziku.

Zastopamo naslednje sheme:

Green Destinations

Smo predstavniki nizozemske organizacije Green Destinations in ocenjujemo po njihovem standardu Green Destinations, ki je akreditiran s strani GSTC. Standard uporabljamo pri ocenjevanju slovenskih destinacij v Zeleni shemi slovenskega turizma.

travelife

Travelife za turistične agencije

Smo predstavniki in ocenjevalci mednarodne certifikacijske sheme Travelife za turistične agencije, ki ga podeljuje ECEAT.

leaf-logo

LEAF

Smo predstavniki in ocenjevalci mednarodne certifikacijske sheme Leaders in Environmentally Accountable Foodservice LEAF za restavracije, ki ima sedež v Kanadi.

Travelife accommodation

Travelife za nastanitve

Smo predstavniki in ocenjevalci mednarodne certifikacijske sheme Travelife za hotele, katere lastnik je združenje turističnih agencij ABTA iz Velike Britanije.

Green globe logo

Green Globe

Smo predstavniki in ocenjevalci mednarodne certifikacijske sheme Green Globe za turistična podjetja, vključno z nastanitvami, turističnimi agencijami in atrakcijami. Green Globe ima sedež v ZDA.

Slovenia Green: Zelena shema slovenskega turizma

Smo avtorji slovenske nacionalne sheme za spodbujanje trajnosti, Slovenia Green, katere lastnik in upravitelj je Slovenska turistična organizacija. Kot akreditirani partner skrbimo za razvoj sheme in sodelujemo pri načrtovanju in izvajanju aktivnosti. Smo tudi predstavniki konzorcija Slovenia Green, ki povezuje in združuje nosilce znaka Slovenia Green.
V okviru Slovenia Green programa izvajamo:

Izobraževanje

zelenih koordinatorjev, zelenih ekip in ponudnikov

Celovito svetovanje

in pomoč pri pridobivanju certifikatov (v sodelovanju z zunanjimi sodelavci)

Strategije

Strateška priprava akcijskih načrtov

Konzorcij Slovenia Green

Upravljanje s konzorcijem Slovenia Green in izvedba letnih načrtov aktivnosti

Rešitve

Razvoj in uvajanje rešitev trajnostnega poslovanja

Naše reference

Preberite si več o naših zadnjih projektih za kategorijo ocenjevanje