Partnerji

Leto

2023

O projektu

V sklopu projekta za zmanjšanje odpadne hrane v turizmu smo pripravili pregled vseh strateških podlag na globalni in nacionalni ravni. Vključili smo zahteve različnih trajnostnih certifikatov (ki jih za restavracije priznava Zelena shema slovenskega turizma) na področju odpadne hrane.

Zasnovali smo izhodišča za pregled stanja v petih izbranih restavracijah združenja JRE-Slovenija (Jeunes Restaurateurs) in pripravili analizo rezultatov. Raziskali in predstavili smo štiri globalne metode za merjenje odpadne hrane, skupaj s pregledom trga pametnih tehtnic za merjenje odpadne hrane. Metodo, ki je bila izbrana in potrjena kot najprimernejša, smo prilagodili za slovenski trg, opremili z navodili za uporabo in jo delno prevedli.

Oblikovali smo smernice za zmanjševanje odpadne hrane za restavracije, ki jih te lahko vpeljejo v svoje delovanje (koraki za zmanjšanje odpadne hrane), v sodelovanje z dobavitelji in na relacijo do gostov ter s tem dosežejo celostno obravnavo problematike odpadne hrane.

Kategorije
  • načrtovanje
  • rešitve