Naročnik

GIZ (Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit)

Partnerji

Leto

2023

O projektu

Skupaj z Green Visions in Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH smo sodelovali v projektu, osredotočenem na svetovanje na področju trajnosti za destinacije in podjetja v Bosni in Hercegovini s splošnim ciljem spodbujanja trajnostnega turizma po celotni regiji. Zaupali so nam razvoj gradiv za usposabljanje, izvedbo več spletnih delavnic in delavnic v živo ter organizacijo zelenih uric, tako za destinacije kot tudi podjetja. V okviru projekta smo podjetja spodbujali k pridobitvi certifikata Good Travel Seal, destinacije pa smo vodili skozi kriterije TOP 100 Green Destinations.

V okviru dveh delavnic za podjetja smo v celoti opolnomočili deset različnih podjetij, od ponudnikov nastanitev, agencij do outdoor centrov, in jim predstavili celoten standard Good Travel Seal (v okviru Good Travel Program, ki ga izvaja Green Destinations). Usposabljanje je obsegalo tolmačenje vseh kriterijev v standardu, konkretne napotke za trajnostno poslovanje ter pregled več primerov dobrih praks iz Slovenije in širše. V sklopu delavnic za destinacije smo predstavili kriterije TOP 100 Green Destinations in tako lokalne destinacije opremili s pravim znanjem in orodji, da v celoti razumejo 30 kriterijev in o njih poročajo na platformi Green Destinations. Dragocen dodatek k praktičnemu delu so bile naše bogate izkušnje z uvajanjem trajnostnih standardov v 61 slovenskih destinacijah.

Ob zaključku projekta je bilo za udeležence projekta organizirano študijsko potovanje v Slovenijo, kjer smo jim predstavili nekaj najboljših praks Slovenia Green destinacij in certificiranih turističnih podjetij v Ljubljani in na Gorenjskem.

Kategorije
  • razvoj
  • izobraževanje