O projektu

V sklopu projekta za zmanjševanje odpadne hrane smo v šestih certificiranih Slovenia Green hotelskih restavracijah/kuhinjah izvedli merjenje in beleženje količin odpadne hrane. Od sodelujočih smo v prvem koraku pridobili osnovne informacije o ravnanju z odpadno hrano in obsegom storitev. Nato smo delno prilagodili metodologijo merjenja odpadne hrane (4-tedensko tehtanje količin odpadne hrane glede na nastanek; pokvarjena hrana, odpadki med pripravo, s krožnikov gostov in drugi-bifejski odpadki, ročno vpisovanje v sledilni list in prepis v zbirni Excel kalkulator), saj je v nekaterih primerih šlo za združene kuhinjske divizije oz. centralne kuhinje, ki so pokrivale več hotelov.

Po neprekinjenem štiritedenskem merjenju smo naredili podrobno analizo rezultatov ter individualne analize za vsakega izmed šestih hotelov (anonimizirana primerjava z drugimi hoteli). Ob tem smo pripravili anketni vprašalnik, v katerem so sodelujoči ocenjevali svojo izkušnjo.

Oba sklopa podatkov (merjenja in anketiranja) smo podprli z grafičnimi prikazi ter ju interpretirali v zaključnem poročilu in na skupnem srečanju s sodelujočimi. ‘Smernice za zmanjševanje odpadne hrane’ smo na podlagi komentarjev sodelujočih dopolnili z vsebinami, prilagojenimi za hotelski sektor oz. večje hotelske restavracije.

Kategorije
  • Načrtovanje
  • Rešitve